Itsetehdyt joululahjat - Joululahjat.net

Itsetehdyt joululahjat

Tein itse ja säästin! Kaikille meille ei jää jouluruokien oston jälkeen juuri rahaa kalliisiin lahjoihin, mutta onneksi joululahjan voi tehdä helposti myös itse. Itsetehdyt joululahjat ovat takuulla persoonallisia ja lahjan saajalle arvokkaita. Itsetehdyt lahjat eivät maksa tekijälleen paljoa, joten ne sopivat hyvin esimerkiksi opiskelijabudjetilla eläville. Lahjojen valmistukseen löytyy netistä paljon ohjeita, mutta me valitsimme sinulle parhaimmat ja helpoimmat lahjat, jotka voit tehdä itse pienellä vaivalla sekä rahalla.

Top 8 itsetehdyt joululahjat

Seuraavat joululahjat on helppo valmistaa itse, etenkin jos osaat ommella, virkata tai kutoa. Näiden esineiden valmistukseen tarvitset tietenkin materiaaleja, joita löytyy ihan tavallisista kaupoista sekä askarteluliikkeistä.

  1. Itsetehdyt jouluherkut: Omatekoinen joulusinappi, glögi, pullat, leipä, keksit, karkit sekä muut herkut ovat erinomaisia joululahjoja, jotka varmasti menevät kaupaksi. Nämä itsetehdyt jouluherkut on todella helppo valmistaa ja kaikki ainekset löytyvät lähikaupoista.
  2. Itsetehdyt villasukat, pipot ja kaulahuivit: Jos kutomapuikko pysyy kädessä, niin silloin voit tehdä ystäville joululahjaksi omatekoiset villasukat, pipon tai kaulahuivin. Villaiset itsetehdyt joululahjat ovat aina mieluisa yllätys, sillä ne ovat persoonallisia ja pitävät pukijansa lämpimänä.
  3. Kuvitetut kangaskassit: Osta yksivärisiä kangaskasseja ja erivärisiä kangasvärejä, joita löydät kaikista askartelukaupoista. Tämän jälkeen voitkin antaa mielikuvituksen juosta valloillaan ja piirtää tai kirjoittaa kasseihin mitä haluat. Tämä on hyvä lahja vanhemmille tai isovanhemmille, jos annat lapsesi piirtää kangaskasseihin kuvioita.
  4. Matkapuhelin pussi: Tämän valmistukseen ei tarvita, kuin sopivan kokoinen pala kangasta, hieman narua sekä ompelutaitoja. Matkapuhelin pussiin voit kirjoittaa myös saajan nimen kangasväreillä. Vaihtoehtoisesti matkapuhelin pussin voi tehdä myös virkkaamalla.
  5. Jääkaappimagneetit: Magneetit voivat kuulostaa tylsiltä, mutta jos ostat muotoon leikattavaa magneettilevyä ja liimaat niihin valokuvia yhteisistä muistoista, niin ne ovat varmasti ihana joululahja läheiselle.
  6. Itsetehty kuvakirja: Kuvakirjan tekemiseen tarvitset paperia tai paksumpaa kartonkia, rei’ittimen sekä nauhaa, jolla sidot kirjan sivut yhteen. Tämän jälkeen sinun tarvitsee vain liimata kirjaan valokuvia. Vaihtoehtoisesti voit myös teettää kuvakirjan valokuvaliikkeessä. Tämä itsetehty joululahja sopii erityisesti vanhemmille sekä tyttö- tai poikaystävälle.
  7. Omatekoinen lahjakortti: Mikäli sinulla ei ole varaa antaa lahjaksi hotelli- tai kylpyläviikonloppua, niin voit tehdä omatekoisen lahjakortin. Kirjoita korttiin esimerkiksi ”Tämä kuponki oikeuttaa niskahierontaan”, ”Tällä kupongilla tarjoan sinulle oluen”, ”Tällä kortilla vien sinut ulos syömään” tai jotain muuta hauskaa tai romanttista. Omatekoiset lahjakortit sopivat hyvin ystäville, perheenjäsenille sekä vaimolle tai aviomiehelle.
  8. Itse kuvioidut mukit: Kuvioidun mukin valmistukseen tarvitset vain paljaan valkoisen mukin, sekä keramiikkatussin. Tussilla voit piirtää mukiin haluamiasi kuvioita tai kirjoittaa siihen tekstiä. Tämän jälkeen lämmität mukin uunissa, jolloin tussin jälki jää kiinni mukiin. Itsetehdyt joululahjat eivät voi olla tämän helpompia valmistaa ja niitä ei varmasti saa mistään muualta, kun taiteilijana toimit sinä itse.